Om projektet

Siden midten af 2017 har Jørgen Bak Rasmussen og Mariagerfjord Kommune arbejdet intensivt på en bebyggelsesplan for byggeprojektet Ny Blaakilde.  

 

2022 har været et år præget af kreativitet, udvikling og godt samarbejde. 

Ny Blaakilde har været længe undervejs, men i 2022 gik det stærkt. Det er et område med store muligheder og kvaliteter, og det forpligter. Med store visioner for området var det derfor helt afgørende at få de rette fagpersoner involveret. Tilbage i 2018 blev den verdenskendte arkitekt Jan Gehl tilknyttet projektet som mentor for begge grundejere. Et samarbejde, der, suppleret med hjælp fra kompetente fagfolk, blandt andet byplanlægger Marianne Rønnow, har resulteret i en bebyggelsesplan i særklasse – både for området og de lokale.


I 2023 skal de hårde anstrengelser og planen blive til virkelighed. Vi skal sammen skabe en ny bydel, som er god for mennesker at bo i.
Med fjorden som centrum, skoven i ryggen og trivsel som nøgleordet skal vi bygge Ny Blaakilde. Vi har arbejdet hårdt på at få netop disse elementer til at spille sammen i Hobros nye bydel. 

Jørgen Bak Rasmussen, som er iværksætter, bygherre og ejer af Mediehuset Wiegaarden (th), og arkitekt og professor Jan Gehl (tv) har været de store drivkræfter bag udviklingen af Ny Blaakilde.