Historien bag – Ny blaakilde

Kildeudspringet er naturens eget bidrag til spejlbilledet af Ny Blaakilde som en bydel i evig vækst. Kilderne forener samtidig fortid med nutid og fremtid.

Kilderne er symbolet på en livsbekræftende hjertepulsåre, hvor mennesker i pagt med naturen udvikler og udnytter den unikke natur.

Kilderne springer i skoven på sydsiden af Mariager Fjord i Hobro, og med kilderne som det centrale udgangspunkt, er der skabt et helt unikt naturområde, som ikke findes andre steder.

Der lægges vægt på, at bydelen bliver et godt sted at leve alle dage, alle sæsoner og i alle livets faser. Vægt på alsidige kontaktmuligheder – specielt de små daglige kontakter: opleve livet i bydelen, nikke, hilse, gå forbi. En Levende bydel!

Historien kan føres tilbage til den første mølle på stedet i 1670, og som sådan har kildeudspringet gennem mere end 300 år været centrum for en drivende kraft, der på mange måder har præget udviklingen af Hobro.

Ny Blaakilde er første kapitel til en ny historie, at lave en landsby i byen. Denne bydel rækker ind i det næste årtusind.

Ny Blaakilde vil præcis som kilderne af samme navn boble med ny energi.