< Tilbage 12-10-2021 - 16:01

Bare rolig - Vi er godt på vej

Det er alt for lang tid siden, at I har hørt nyt fra Ny Blaakilde, men trods tavsheden går det sikkert fremad med byggeriet


Kære dig

 

Tak fordi du viser interesse for Ny Blaakilde.


Der er gået for lang tid siden, at vi sidst har kommunikeret sammen. Det beklager jeg. I dette nyhedsbrev vil jeg forsøge at gøre rede for, hvad jeg og hele teamet bag Ny Blaakilde har brugt vores tid på siden sidst. For ja, vi arbejder hårdt og det går fremad (også selvom min iværksætterånd bare vil sætte den spade i jorden NU). 

 

Det er arkitektfirmaet ATRA i Holstebro ved Sigurd Jakobsen, som gennem projektleder og arkitekt Andreas Larsen og Niels Fuglsang, har tegnet hele etape 1 færdigt for mig. Etape 1 består af bygning A, B, C, D, E, F og parkeringskælderen. I løbet af sommeren er alle lejligheder blevet tegnet færdigt. Vi har blandt andet gjort nogle af badeværelserne større, og jeg har godkendt de endelige facader på bygningerne. 

 

Nye tilladelser og et vejprojekt i hus

Sideløbende har jeg startet samarbejde med firmaet Vognsen, som er rådgivende ingeniører på projektet. Civilingeniør Anders Christensen er ved at lægge sidste hånd på vejprojektet og byggemodning for etape 1. Et vejprojekt handler blandt andet om, hvor kloak, fjernvarme og el/lysleder/ladestandere skal placeres henne i veje og stræder. 


Derudover har jeg også fået en vandudledningstilladelse fra Mariagerfjord Kommune, som indeholder en sikker plan til at håndtere regnvand i området og kildevand i stræderne. Der vil nemlig blive lavet smukke og naturtro vandrender i stræderne, hvor naturligt kildevand vil flyde altid (ikke kun når det regner). 


Og sidst men ikke mindst så arbejder et dygtigt hold af ingeniører på at sikre, at alle boligerne overholder de gældende regler for brandsikring, lydisolering og indendørs klima mm. Til info så er der ren flaskehals ved de certificerede ingeniører indenfor brand og statikområder, og det har givet lidt udfordringer i processen.  

 

Et tillidsfuldt hold
At bygge en ny bydel - efter den verdensberømte arkitekt og professor Jan Gehls visioner - er ikke venstrehåndsarbejde.

 

Det er det største projekt, jeg kommer til at lave i min levetid, og det sidste år har virkelig lært mig, hvor vigtigt det er at have det rette hold med et godt samarbejde. 

 

Et hold baseret på tillid. Tillid er limen, der holder livet sammen. Det er limen, der holder organisationer, arbejdspladser og personlige forhold på ret køl. Ironisk nok kommer tillid af, at vi går langsomt frem. For når vi har med mennesker at gøre, så tager det tid, og en ny bydel er en kompleks sag. 


Det har jeg måtte erkende gennem det sidste års arbejde med Ny Blaakilde. Det har taget længere tid end forventet. Men de sidste par måneder er gået godt. Det går fremad, og vi har et godt og tillidsfuldt team bag Ny Blaakilde. Vi arbejder for kvalitet og ikke kvantitet. 


Boligerne, der bygges nu, står jo i minimum 100 år - også det som der laves forkert. Derfor er det virkeligt vigtigt at tænke sig om, gøre det korrekt fra starten af og sikre de menneskelige værdier hele vejen igennem projektet (Jan Gehls principper). 

Vores vision er fysisk og ikke kun i teorien. At skabe noget i en menneskelig skala - Et godt sted at leve. 

 

Hvad sker der nu?
Som det ser ud nu, forventer vi at få en byggetilladelse fra Mariagerfjord Kommune i år, og så skal vi indhente nye tilbud fra byggefirmaer, som vil og kan bygge Hobros nye bydel. En landsby i byen.

 

Vi sætter spaden i jorden i starten af det nye år. 


Så ja, der sker altså meget under overfladen. Også selvom min indre iværksætter synes, at det går lidt (meget) for langsomt.

 

Ny Blaakilde er mit svendestykke, og jeg glæder mig helt vildt til, at de mange frø, som jeg og hele holdet har sået gennem de sidste mange års arbejde, endelig får lov til at spire. 

 

Coronatider
Og her til sidst vil jeg gerne bemærke, at bydelens værdier som komfort, herlighed og beskyttelse har fået endnu mere relevans her under og efter corona.

 

Det er min erfaring, at mange har fået øjnene op for, at livet i en "landsby i byen" med naturen og mennesker tæt på, er det, som giver kvaliteten.

 

Ny Blaakilde skal give os en naturlig ventil i hovedet. Med skoven som ryg og fjorden som forhave. Det er værd at vente på.

 

Vi er på vej fra drøm til virkelighed. 
 

Ny Blaakilde - Et godt sted at leve. Alle dage. Alle sæsoner og i alle livets faser. 


De bedste hilsner
Bygherre Jørgen Bak Rasmussen 

 

< Tilbage